Over KingCoffee

KingCoffee is een jonge en ambitieuze onderneming die zich inzet voor (totaal)oplossingen voor het gebruik van koffie en alle aanverwante artikelen.

Bij KingCoffee zijn wij er trots op om te kunnen vermelden dat al onze koffie een steeds groter percentage koffiebonen bevatten van Surinaamse bodem. Dit is een bewust doel om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname. Naast deze ambitie zijn wij er trots op om te kunnen vermelden dat alle medewerkers van KingCoffee mensen zijn met moeilijk toegang tot de arbeidsmarkt. Hiermee dragen wij actief bij aan een maatschappelijk verantwoorde samenleving.

Onze koffie en overige producten worden in Suriname, Nederland en een steeds groter deel van het Caraïbisch gebied gebruikt; of het nu gaat om de horeca, het bedrijfsleven, consumenten of de overheid…onze koffie is inmiddels niet meer weg te denken op de nationale en internationale koffiemarkt.

 

Onze producten kunnen concurreren met alle grote en bekende merken, met daarbij in alle gevallen aantrekkelijke voorwaarden, scherpere prijzen en op maat gemaakte service. Voor kwaliteit en goede service betaalt u bij ons een eerlijke prijs. Wij brengen graag vrijblijvend een offerte voor je uit op basis van onderstaande belangrijke punten:

  • Prijs – hoe belangrijk is een scherpe prijs voor u, wij zijn de scherpste.
  • Smaak  keuze uit bonen-en/of instantkoffie?
  • Locatie(s) – waar en hoeveel uitgiftepunten zijn gewenst?
  • Variatie(s) – welke opties zoals verse melk en/of cacao bereidingen?
  • Capaciteit – wat is het verbruik en intensiteit?
  • Private label – gepersonaliseerde verpakkingen met logo/naam
  • Duurzaamheid – welke rol van betekenis speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij deze keuze?

Ongebrande koffiebonen

Wil je een eigen melange van gebrande koffie koffiebonen maken? Wil je graag de sterkte van jouw koffie bepalen? Speciaal voor jou hebben we een breed assortiment met ongebrande koffiebonen opgenomen. Met ons ruime assortiment aan Arabica en Robusta koffiebonen. Deze ongebrande koffiebonen, ook wel groene koffiebonen genoemd, worden geïmporteerd vanuit verschillende landen en hebben unieke smaken. Brandt jouw eigen koffiebonen vers of melangeer verschillende soorten ongebrande koffiebonen met elkaar tot de ideale smaak.

Naast de originele ongebrande koffiebonen, ook wel de Single Origins genoemd, heb je ook keuze uit andere verschillende soorten koffiebonen. Zo zijn de ongebrande koffiebonen ook verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals chocola, mokka en vanille. Daarnaast zijn onze decafé en biologische ongebrande koffiebonen erg populair. Naast dat de koffiebonen overheerlijk lekker zijn, geniet je verantwoord van jouw heerlijke koffie. Neem gerust contact met ons op en vraag naar ons ruime aanbod

100% slaafvrije koffie

Sinds 2017 heeft KingCoffee naast mobiele koffiekarren ook zijn eigen 100% Virgin koffielabel. Met een netwerk in de “vergeten” gebieden in Zuid-Amerika (Suriname) en Afrika (Kenia) kunnen wij rechtstreeks inkopen bij lokale boeren, hierdoor zijn wij er zeker van dat onze bonen slaafvrij, vers en zonder onnodige bestrijdingsmiddelen zijn.

Voor Kenia en Suriname geldt dat grote handelaren zich vanwege het politiek klimaat niet rechtstreeks begeven op deze koffiemarkt, ondanks de goede kwaliteit koffie. De koffie die door de “grote” spelers” wordt gekocht in Kenia wordt verhandeld via tussenhandelaren. Hierdoor worden lokale boeren gedwongen om onder slechte omstandigheden en tegen woeker tarieven koffie te leveren. 

KingCoffee pakt de “vergeten” gebieden juist wel op. Door het investeren in aandacht voor de boeren en hun plantages en het vestigen van lokale ondernemingen onder “Nederlands” bewind pakken wij een grote niche die nu niet wordt opgepakt. Zowel de regering als de boeren in Kenia en Suriname werken graag met rechtstreekse opkopers en hebben er baat bij om de tussenhandel terug te dringen of uit te schakelen. Stabiele prijzen, perspectief voor de boeren en voor KingCoffee.

FAIR TRADE

KingCoffee koopt zijn eigen koffie in en levert dit aan koffieverwerkers, hotels, horeca, bedrijfsleven, consumenten en uiteraard de eigen koffiewagentjes. Dit alles past in de strategie om een duidelijk herkenbaar en fairtrade merk op te bouwen.

KiNGCOFFEE INTERNATIONAL

Contact

Phone

+31 6 23 63 55 25

Mail

info@kingcoffee.nl

Address

KingCoffee
Hoge Zand 39
2512EL Den Haag
Zuid-Holland
BTW nummer: 855741065